CoderDojo Brecht

Welkom bij CoderDojo Brecht

Elke maand organiseren we in Brecht een CoderDojo. Een CoderDojo is een gratis bijeenkomst waarbij kinderen leren programmeren, spelletjes maken, enzovoort.

Een sessie duurt 3 uur, met pauze, en een toonmoment vanaf 16:30u. Afhankelijk van hun ervaring gaan kinderen met Scratch of micro:bit aan de slag. Scratch is heel geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Micro:bit is een aanrader voor kinderen die al enige ervaring met Scratch hebben en toe zijn aan iets nieuws.

Wil je meedoen? Neem dan een kijkje op de website van CoderDojo Belgium om in te schrijven voor een volgende sessie. Zoek in de lijst naar 'Brecht'.  Of kijk in de planning hieronder voor de rechtstreekse links.

Waar?

Sint Michielschool, Brecht

Venusstraat 5
2960 Brecht

Ingang langs de groene poort in het Gemeentepark
(parkeren kan op de parking van GC Brecht, Mudaeusstraat 9)

Over CoderDojo

Bij CoderDojo leer je alles over websites, games, apps en software door het zelf te doen. We verzamelen in clubs of Dojo’s en gaan samen aan het werk.

CoderDojo Belgium organiseert gratis workshops (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 8 tot 18 jaar. Een Club of Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. De vrijwilligers zijn de heldinnen en helden van onze clubleden en stimuleren hun fantasie en creativiteit in de wereld van eentjes en nulletjes.

Op de website van CoderDojo Belgium vind je meer info. Of stuur ons een e-mail op brecht (at) coderdojobelgium.be als je een specifieke vraag hebt.

Nieuwe coaches welkom

Om onze werking te versterken en ons aanbod te verbreden, zijn wij in Brecht nog op zoek naar extra coaches en cooks. Coaches begeleiden de kinderen in hun digitale zoektocht. Cooks zorgen ervoor dat de organisatie, zoals inschrijvingen of logistiek, vlot verloopt. Ben of ken je iemand die ons wil helpen?

Meer info over hoe je kan meehelpen.

Planning 2023-2024

De volgende sessies zijn gepland op deze zaterdagen, telkens vanaf 14u:

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden als er kan ingeschreven worden voor een nieuwe sessie.